Over Caribbean Sports Foundation

Caribbean Sports Foundation is een stichting welke nauw samenwerkt met een uitgebreid bestand aan lokale en internationale partners. Opgericht in 2013 door ex-profvoetballer Robin Nelisse. Robin Nelisse heeft gevoetbald bij Feyenoord, SC Cambuur, AZ, FC Utrecht en Red Bull Salzburg. Door een blessure heeft hij in 2011 noodgedwongen zijn carrière beëindigd, hierdoor heeft Robin de tijd gevonden om de stichting op te richten.
Omdat wij via deze weg goede contacten in de voetbalwereld hebben, krijgen wij de kansen om samen te werken met onze partners. Mede hierdoor organiseerden we in 2014 voor het eerst een Feyenoord Soccer Camp in samenwerking met Feyenoord op Aruba.  Robin heeft  na zijn carrière wel al vaker samengewerkt met Feyenoord. Een voorbeeld hiervan is het Feyenoord Soccer Camp op Curacao in 2012. Tevens is Robin ambassadeur van de stichting Dutch Caribbean Stars. Dutch Caribbean Stars brengt een jaarlijks bezoek aan Aruba en/of Curacao. Door benefietwedstrijden te spelen, wil de stichting sportprojecten ondersteunen die iets met kinderen en jeugd te maken hebben. Profvoetballers met een achtergrond uit dit gebied stellen zich geheel belangeloos beschikbaar voor deze wedstrijden.

De roots van Robin liggen op Aruba. Dit eiland zal daarom  altijd een plek in zijn hart hebben. Maar niet alléén op Aruba ligt zijn hart, eigenlijk door het hele Caribisch gebied heeft Robin contacten, door middel van familie, vrienden en zakenpartners. Door het oprichten van de stichting kan hij wat teruggeven aan niet alleen Aruba, maar ook aan de rest van de Caribbean.

Onze programma’s bestaan voornamelijk uit het organiseren van voetbalkampen en clinics. Deze kunnen wij organiseren en verwezenlijken voornamelijk door onze sponsors en vrijwilligers. Op deze manier proberen wij de sociale problemen van de jeugd te tackelen en de participatie op sportief gebied te vergroten. Ook kunnen wij, via onze sponsors, kinderen welke niet de middelen hebben, toch de kans geven deel te nemen aan verschillende activiteiten. De opbrengst van de voetbalkampen en clinics zullen weer geïnvesteerd worden in verschillende maatschappelijke/sportieve projecten.

Caribbean Sports Foundation is een non-profit organisatie welke via sportactiviteiten de sociale kansen van de jeugd in Caribbean wilt vergroten. Doelstelling is tevens om een stimulans te zijn voor de jeugd, zodat deze zich meer op sport richt en hierdoor de lichamelijke gezondheid verbetert.